SU-8 و PDMS

جدول محتواها

استفاده از SU-8  و PDMS در Soft photolithography برای ساخت تراشه های میکروفلویدیک:

در تکنولوژی، Soft photolithograph به دسته ای از تکنیک ها برای ساخت یا جایگزینی ساختار ها با استفاده از استامپ های الاستومریک، قالب ها و ماسک های نوری تطابق پذیر گفته می شود. به این دلیل به آن soft گفته می شود که از مواد الاستومریک نظیر PDMS استفاده می گردد. Soft photolithography در واقع مکمل photolithography استاندارد است که اساسا در ان از فوتو رزیست در فرآیندهای ساخت استفاده می شود. وقتی صحبت از فوتو رزیست یا رزیست میکنیم منظورمان موادی هستند که به نور حساس هستند. اساسا فوتو رزیست ها مخلوطی از ترکیبات آلی هستند که به وسیله یک محلول نگه داری می شوند. فوتو رزیست ها می توانند مثبت یا منفی باشند. اصولا هدف فتو لیتوگرافی انتقال یه الگوی هتدسی مشخص از یک ماسک نوری به یک ماده حساس به نور مانند SU_8  می باشد.PDMS متداول ترین ماده برای کاربرد های Soft lithography است به این دلیل که از تطابق پذیری زیستی بالا، سمیت کم، خنثی بودن شیمیایی به علاوه انعطاف پذیری مکانیکی برخوردار است.ساخت یک چیپ میکروفلوئیدیک بر پایه PDMS با استفاده از Soft lithography را می توان به مراحل زیر تقسیم بندی کرد (شکل ۱) :SU-8 و PDMS

شکل ۱: شمای کلی از مراحل ساخت یک میکروساختار بر پایه PDMS۱- آماده سازی قالبرایج ترین ماده برای طراحی یه قالب به منظور ساخت چیپ میکروفلوئیدیک SU-8 می باشد. برای اینکه بتوان یه قالب با استفاده از SU-8 ساخت باید مراحل زیر را طی کرد.الف)  آماده سازی ویفر: حتی اگر ویفر نو باشد باید آن را برای فوتو رزیست آماده کرد. اگر در clean room هستیم باید ان را با محلول H2SO4+H2O2 تمیز کرد در غیر این صورت از استون برای تمیز کردن استفاده می کنیم. برای اینکه مطمئن شویم که رطوبتی بر روی سطح آن باقی نمانده است میتوان آن را به مدت ۱۵ دقیقه در دمای ۱۲۰ درجه قرار داد، در ضمن پلاسمای هوا یا اکسیژن نیز باعث بهتر پخش شدن Su-8  بر روی ویفر خواهد شد.SU-8 و PDMSب)  برای ایجاد لایه فوتو رزیست بر روی ویفر (که قرار است قالب مورد نظر ما شود ) از روش لایه نشانی چرخشی استفاده می شود. سرعت چرخش و ویسکوزیته SU-8  میزان ضخامت لایه آن را تعیین میکند.SU-8 و PDMSج) پخت فوتو رزیست SU-8 به منظور حذف حلال و سفت شدن آن. می توان از نمودار زیر برای بهترین نتیجه برای پخت فوتو رزیست استفاده کرد. برای جلوگیری از استرس های ناگهانی لازم است که افزایش و کاهش دما به آرامی صورت گیرد.SU-8 و PDMSد)  مرحله بعد، تابش نور فرابنفش به الگوی مورد نظر است که بر روی  فوتو رزیست پخت شده، قرار دارد. هدف از تاباندن نور فرابنفش، ایجاد پیوند و محکم شدن فوتو رزیست در  قسمت هایی است که نور از ماسک عبور کرده و به سطح فوتورزیست تابیده است. بقیه قسمت هایی که نور به آن ها نرسیده است با حلال حذف می شوند.طول موج نور برای SU-8  ۳۶۵ نانومتر است. زمان نوردهی به ضخامت و توان لامپ بستگی دارد.SU-8 و PDMSذ)  باز پخت مرحله بعدی است که بلافاصله بعد از تابش نور انجام می شود. دلیل آن این است که با باز پخت انرژی لازم برای ادامه برقراری پیوند بعد از تابش فراهم می شود تا قسمت تابش شده کاملا محکم و سفت گردد.SU-8 و PDMSر)  ظاهر کردن یا Development مرحله است که فوتو رزیست های ناخواسته و متصل نشده در حلال حل می شوند. در این مرحله است که الگو پدیدار می شود. برای این منظور از PGMEA (Propylene glycol monomethyl ether acetate)   استفاده می شود. البته میتوان  Ethyl-lactate  یا Di-acetone alcohol را نیز به کار برد. زمان ظاهر سازی بسته به ضخامت می تواند از ۱ تا ۱۵ دقیقه متغییر باشد.  از Isopropanol برای شست و شوی ویفر و هوا یا گاز نیتروژن برای خشک کردن استفاده می شود.SU-8 و PDMSق) اخرین پخت فوتو رزیست الگو دهی شده را hard bake می گویند. البته این مرحله اختیاری است۲- بعد از اماده شدن قالب با استفاده از لیتوگرافی SU-8  می بایست PDMS و curing agent را به نسبت ۱/۱۰ با هم مخلوط کرد. اضافه کردن curing agent  به این دلیل است که وجود آن و گرما سبب سفت شدن PDMS می شود. رایج ترین نوع PDMS، sylgrad184 می باشد. باید دقت کرد که curing agent  باید به PDMS اضافه گردد و نه برعکس چون باعث می شود فرآیند سفت شدن به خوبی انجام نشود.SU-8 و PDMS۳- مرحله بعد از بین بردن حباب های هوا در مخلوط مرحله ۲ می باشد. با مخلوط کردن PDMS و curing agent حباب های هوا در آن ایجاد می شود. برای از بین بردن این حباب ها از دسیکاتور که یک محفظه خلا کوچک است می توان استفاده کرد.SU-8 و PDMS۴- ریختن PDMS بر روی قالب از قبل آماده شده مرحله بعدی است. قالب را در یک ظرف قرارا داده و PDMS که حباب های آن از بین رفته اند را بر روی قالب می ریزیم.
۵- پخت PDMS برای سفت شدن PDMS مرحله بعدی است. معمولا ۲۴ ساعت در دمای ۷۰درجه برای محکم شدن کافی است.SU-8 و PDMS
۶- جدا سازی PDMS از قالب. بعد از سفت شدن باید PDMS  از قالب ان جدا شود.

۷- برقراری پیوند PDMS با زیر لایه تمیز. آخرین مرحله ایجاد پیوند بین PDMS لیتوگرافی شده با شیشه یا PDMS دیگر برای ایجاد کانال های میکروفلوئیدیک است. برای این منظور می بایست هر دو جز کاملا تمیز شوند. سپس برای اینکه بتوان بین دو قسمت اتصال محکم برقرار کرد باید سطوح آنها فعال گردد که برای این منظور از پلاسمای اکسیژن استفاده می شود.SU-8 و PDMSبعد از طی تمام این مراحل یه چیپ میکروفلوئیدیک بر پایه Soft lithography با استفاده از PDMS خواهیم داشت.SU-8 و PDMS

کپی برداری از سایت با ذکر منبع(۳etop.ir) بلا مانع است.

60 فکر در مورد “SU-8 و PDMS

  1. آیدین سحاب گفت:

    آیا می‌توانید توضیح دهید که PDMS چگونه با شیشه ito برای اتصال استفاده می‌شود؟ روش‌های دیگری هم وجود دارند که قابل استفاده باشند؟

  2. زهره میردامادی گفت:

    مقاله‌ای خیلی جامع است! در تکنیک لایه نشانی چرخشی، چطور می‌توانیم به دقت ضخامت SU-8 را کنترل کنیم؟

  3. رخساره خدایی گفت:

    برای کسی که با فناوری‌های لیتوگرافی آشنایی ندارد، می‌توانید به زبان ساده‌تر بگویید که SU-8 و PDMS چه نقشی دارند؟

  4. فرشاد حقانی گفت:

    روش‌های پیشنهادی برای جلوگیری از تشکیل حباب در مخلوط PDMS و curing agent جالب بودند. آیا از شیشه ito هم در این بخش استفاده می‌شود؟

  5. بهرخ هومن گفت:

    آیا می‌توانید توضیح دهید چرا SU-8 به عنوان ماده اصلی برای طراحی قالب انتخاب می‌شود؟ آسان‌سازی مراحل کار چه نقشی دارد؟

  6. عسل مهدی‌پور گفت:

    این فرآیندها برای ساخت چیپ‌های میکروفلوئیدیک بسیار جالب بود. آیا فناوری شیشه ito هم در ساخت این چیپ‌ها استفاده می‌شود؟

  7. بامداد نیشابوری گفت:

    اطلاعات بسیار مفیدی ارائه کردید. ممکن است توضیح بیشتری درباره نحوه‌ی تابش نور فرابنفش به صفر کننده بیان کنید؟

  8. فردین صدر گفت:

    مقاله بسیار آموزنده بود! از چه تجهیزاتی می‌توان برای فعال‌سازی سطح PDMS استفاده کرد و چگونه با شیشه ito پیوند می‌زنند؟

  9. برسام بهاور گفت:

    بسیار جالب بود! آیا برای کسی که تازه با تکنیک‌های Soft lithography آشنا شده، توضیحی در مورد چگونگی تمیز کردن و آماده سازی SU-8 دارید؟

  10. مدینه خاتمی گفت:

    در صورتی که بخواهم از روش دیگری برای حذف فوتورزیست بجای PGMEA استفاده کنم، چه گزینه‌هایی به نظر شما بهتر است؟ آیا شیشه ito هم موثر است؟

  11. فرانک ایمانی گفت:

    با توجه به توضیحات شما در مورد استفاده از PDMS و SU-8 در ساخت تراشه‌های میکروفلوئیدیک، آیا می‌توان از شیشه ITO برای بهبود خواص الکتریکی تراشه‌ها استفاده کرد؟

  12. کیهان محمدرضایی گفت:

    تکنیک استفاده شده در مقاله بسیار جالب است. آیا روش Soft lithography قابلیت ترکیب با دیگر مواد نیمه‌رسانا مانند شیشه ITO برای خواص الکتریکی بهتر را دارد؟

  13. انسیه ابطحی گفت:

    مراحل توضیح داده شده برای ساخت تراشه‌های میکروفلوئیدیک بسیار جامع به نظر می‌رسد. آیا استفاده از شیشه ITO می‌تواند تأثیری بر خواص حرارتی PDMS داشته باشد؟

  14. آرمیتا مصاحب گفت:

    در مورد فرآیندهای مختلف ساخت تراشه‌های میکروفلوئیدیک توضیح داده‌اید. آیا استفاده از شیشه ITO می‌تواند به عنوان یک زیرلایه مقاوم استفاده گردد؟

  15. جعفر سبحانی گفت:

    مطالبی که ارائه کرده‌اید بسیار مفید است. آیا می‌توانید بگویید که چگونه شیشه ITO بر مراحل اتصالات نهایی با PDMS تأثیر می‌گذارد؟

  16. نوین علی‌پور گفت:

    با توجه به حساسیت‌های موجود در ساخت تراشه‌ها، آیا شیشه ITO می‌تواند در مراحل اولیه و به عنوان ماده اولیه مورد استفاده قرار بگیرد؟

  17. ریما علی‌زمانی گفت:

    اطلاعات بسیار دقیقی ارائه شده است. آیا شیشه ITO نقش خاصی در فرایند پل زدن فتو رزیست‌های ساخته شده بر پایه SU-8 دارد؟

  18. نوا واعظی گفت:

    روش‌های مختلفی برای پاکسازی و آماده‌سازی سطوح وجود دارد. آیا به کار بردن شیشه ITO می‌تواند به طور خاصی فرایند پاکسازی را تحت تأثیر قرار دهد؟

  19. نوگل واعظ گفت:

    شما به مراحل مختلف ساخت تراشه‌های میکروفلوئیدیک پرداخته‌اید. آیا شیشه ITO ویژگی‌های مکانیکی تراشه‌ها را در طولانی‌مدت بهبود می‌بخشد؟

  20. ترانه نوبخت گفت:

    در زمینه بهبود خواص الکتریکی، آیا استفاده از شیشه ITO در تراشه‌های میکروفلوئیدیک می‌تواند باعث کاهش مقاومت الکتریکی میان کانال‌ها شود؟

  21. شاهرخ ظریف گفت:

    در فرآیند برقراری پیوند PDMS با شیشه، چه عواملی بیشترین تأثیر را بر کیفیت اتصال دارند؟ آیا استفاده از شیشه ITO می‌تواند به بهبود این فرآیند کمک کند؟

  22. پیمان فتاحی گفت:

    در مراحل اولیه آماده سازی ویفر، چه پارامترهایی بر انتخاب بین H2SO4+H2O2 و استون به عنوان ماده تمیزکننده تاثیر دارند؟

  23. رامیاد خدایی گفت:

    استفاده از ماسک‌های نوری تطابق پذیر در soft photolithography تا چه حد می‌تواند بر دقت و صحت الگوهای نهایی تاثیرگذار باشد؟ شیشه ITO چه مزایایی دارد؟

  24. زهرا روزبه گفت:

    میکروساختارهای ساخته شده با PDMS چه مزایا و معایبی دارند و چگونه می‌توان این فناوری را با مواد دیگری جایگزین کرد؟ استفاده از شیشه ITO چه تاثیری دارد؟

  25. حدیث محجوبی گفت:

    آیا مراحل تولید تراشه‌های میکروفلوئیدیک با استفاده از SU-8 و PDMS می‌توانند با تغییر در فرآیندهای لایه‌نشانی و پخت بهینه‌تر شوند؟

  26. کارن اشتری گفت:

    استفاده از شیشه ITO در فرآیند soft photolithography چه اندازه‌ای سودمند است و در کدام یک از مراحل می‌تواند به بهبود کیفیت منجر شود؟

  27. وشتی روحانی گفت:

    ملاحظات دقیق امنیتی در استفاده از پلاسمای اکسیژن در فعال‌سازی سطوح PDMS چیست؟ آیا شیشه ITO در این فرآیند می‌تواند مفید باشد؟

  28. آبان هراتی گفت:

    برای تهیه یک چیپ میکروفلوئیدیک با بهره‌گیری از تکنولوژی soft photolithography، چگونه می‌توان زمان و کیفیت پخت PDMS را بهینه‌سازی کرد؟

  29. سینا هوشیار گفت:

    هزینه و زمان لازم برای ساخت تراشه‌های میکروفلوئیدیک به چه شکل است و شیشه ITO چه تأثیری بر این موضوع دارد؟

  30. آران رحمانیان گفت:

    آیا SU-8 و PDMS در تمام پروژه‌های میکروفلوئیدیک قابل استفاده هستند یا محدودیت‌هایی وجود دارد؟ آیا شیشه ITO می‌تواند گزینه بهتری باشد؟

  31. بهرخ شریعتی گفت:

    در مراحل ساخت تراشه‌های میکروفلویدیک، چگونه انتخاب مواد مانند SU-8 و PDMS بر عملکرد تراشه تأثیر می‌گذارد؟ نقش شیشه ITO در این زمینه چیست؟

  32. نسترن بهاور گفت:

    آیا با استفاده از شیشه ITO می‌توان مزایای خاصی را در فرایند تولید تراشه‌های میکروفلویدیک به دست آورد؟ لطفاً جزئیات بیشتری در این باره ارائه دهید.

  33. کامبیز ابتکار گفت:

    برای ساخت تراشه‌های میکروفلویدیک، چه مزایایی از شیشه ITO می‌توان به دست آورد و چه تاثیری بر فرآیندهای لیتوگرافی دارد؟

  34. بردیا شبستری گفت:

    در فرآیند soft lithography چگونه می‌توان با بکارگیری تکنیک‌های نوین، کیفیت تراشه‌های میکروفلویدیک را بهبود بخشید؟ آیا شیشه ITO نقشی دارد؟

  35. داراب فرامرزی گفت:

    استفاده از شیشه ITO چطور می‌تواند بر طول عمر و دوام تراشه‌های میکروفلویدیک ساخته شده تأثیر بگذارد؟ آیا ویژگی‌های منحصربه‌فردی را برای طراحی فراهم می‌کند؟

  36. پورنگ ثابتی گفت:

    در زمینه ساخت تراشه‌های میکروفلویدیک، چه تفاوت‌هایی بین کارایی مواد شیشه ITO و سایر شیشه‌ها مانند شیشه‌های معمولی مشاهده می‌شود؟ آیا تفاوتی حس می‌کنید؟

  37. کامبخش امین‌زاده گفت:

    آیا شیشه ITO می‌تواند به ساده‌تر شدن فرآیندهایی مانند پخت فوتو رزست SU-8 کمک کند؟ اگر بله، چگونه؟ هر گونه اطلاعات اضافی در این زمینه را بفرمایید.

  38. ابریشم آریان‌پور گفت:

    احتمالاً کار با SU-8 و PDMS چالش‌های خاص خود را دارد. آیا حضور شیشه ITO می‌تواند این چالش‌ها را کاهش دهد؟ لطفاً توضیح دهید.

  39. سهراب ثابتی گفت:

    چگونه از SU-8 در فرایند soft photolithography استفاده می‌شود؟ آیا همراهی شیشه ITO در این فرایند می‌تواند کارایی را افزایش دهد؟

  40. افشانه منوچهری گفت:

    در فرایند تولید تراشه‌های میکروفلویدیک، استفاده از شیشه ITO چه ویژگی‌هایی می‌تواند بهبود دهد؟ آیا مطالعه موردی مرتبطی در این زمینه دارید؟

  41. پرنیا علیا گفت:

    آیا استفاده از شیشه ITO در فرآیند Soft photolithography از اهمیت خاصی برخوردار است و چگونه می‌تواند به بهبود کیفیت تراشه‌های میکروفلویدیک کمک کند؟

  42. هانا حکیمی گفت:

    در مورد ماده SU-8 و نقشی که در فرآیند Soft photolithography دارد، توضیحات بیشتری دارید؟ آیا این ماده قابل جایگزینی با گزینه‌های مشابه است؟

  43. آذین نعمت‌زاده گفت:

    آیا استفاده از شیشه ITO در فرآیند ساخت تراشه‌های میکروفلویدیک ضروری می‌باشد؟ اگر بله، چه ویژگی‌هایی از آن مورد استفاده است؟

  44. طیبه باستانی گفت:

    برای یک مبتدی، آیا ساخت تراشه‌های میکروفلویدیک با استفاده از SU-8 و PDMS پیچیدگی خاصی دارد؟ چه نکاتی را باید در نظر گرفت؟

  45. کمند مفتاح گفت:

    در توضیحات مراحل ساخت تراشه‌های میکروفلویدیک از SU-8 و PDMS استفاده شده. آیا شیشه ITO نیز در این فرآیند نقش دارد؟

  46. قاسم جنتی گفت:

    آیا می‌توان شیشه ITO را به عنوان زیرلایه برای چسباندن PDMS در فرآیند Soft photolithography به کار برد و آیا تاثیری در خواص نهایی تراشه دارد؟

  47. منصوره سرشار گفت:

    فرآیند تابش نور فرابنفش بر SU-8 در چه شرایطی بهینه‌تر است و آیا نوع لامپ و شرایط محیطی تاثیرگذار هستند؟ لطفاً توضیح دهید.

  48. شیوا آشوری گفت:

    آیا استفاده از شیشه ITO موجب افزایش مقاومت تراشه‌های میکروفلویدیک در برابر خراش و آسیب‌های فیزیکی می‌شود؟ اگر بله، چگونه؟

  49. بهناز هاشمی گفت:

    برای چه کاربردهایی استفاده از SU-8 و PDMS در ساخت تراشه‌های میکروفلویدیک بیشتر مرسوم است و چه مزیتی نسبت به روش‌های دیگر دارد؟

  50. آزاد آدینه گفت:

    در صورت استفاده از شیشه ITO به عنوان لایه پایینی، آیا خاصیت رسانایی الکتریکی این شیشه بر عملکرد تراشه‌های میکروفلویدیک اثر خواهد گذاشت؟

  51. راشین آژند گفت:

    در توضیحات فرآیند Soft photolithography، استفاده از شیشه ito نیز مطرح شده است؟ اگر بله، چگونه نقش آن در بهبود فرآیند قابل ملاحظه است؟

  52. بهرو فاطمی گفت:

    آیا مواد دیگری نیز به غیر از PDMS و SU-8 در تکنولوژی Soft photolithography پیشنهاد می‌کنید که خواص مشابهی داشته باشند؟ شیشه ito نیز جزو موارد پیشنهادی است؟

  53. اسماعیل دستغیب گفت:

    متخصصان عزیز، سرعت چرخش و ویسکوزیته SU-8 تا چه حد بر کیفیت نهایی تراشه میکروفلوئیدیک تأثیرگذار است؟ شیشه ito در این فرآیند نقشی ایفا می‌کند؟

  54. آذرداد موسوی گفت:

    لطفا توضیح دهید که چگونه می‌توان مطمئن شد که در مرحله تابش نور فرابنفش، فوتو رزیست به صورت کامل درخشان شده است؟ شیشه ito نقشی در این زمینه دارد؟

  55. امید علم گفت:

    آیا استفاده از شیشه ito باعث بهبود خواص میکروفلوئیدیک چیپ می‌شود؟ اگر بله، لطفا در مورد مزایای آن توضیح دهید تا بهتر درک کنم.

  56. شهرداد باطنی گفت:

    برای فردی که تازه با فرآیند Soft photolithography آشنا شده است، آیا تهیه SU-8 و PDMS به راحتی امکان‌پذیر است؟ شیشه ito هم نیاز به تدارک خاصی دارد؟

  57. سورنا پناهی گفت:

    آیا در جای دیگری از فرآیند، استفاده از شیشه ito جهت بهبود سطح و کیفیت چیپ میکروفلوئیدیک توصیه می‌شود؟ می‌توانید توضیح بیشتری ارائه دهید؟

  58. هاني عبدالکریمی گفت:

    در روش‌های جدیدتر لیتوگرافی چه تفاوت‌هایی با روش سنتی Soft photolithography وجود دارد؟ آیا شیشه ito در این روش‌های جدید مورد توجه است؟

  59. سرمه پناهیان گفت:

    برای بهبود کیفیت محصول نهایی، آیا استفاده از شیشه ito در فرایند Soft photolithography توصیه می‌شود؟ اگر بله، چه پارامترهایی را تحت تأثیر قرار می‌دهد؟

  60. راهله عبدالملکی گفت:

    تاثیر استفاده از SU-8 به عنوان قالب در فرآیند Soft photolithography چگونه با شیشه ito قابل مقایسه است؟ چه مزایا یا معایبی دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *